پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 181921
ترميم سريع زخم‌ها با نانوذرات ضدباکتري
تاریخ انتشار : 1394/04/02 10:15:24
نمایش : 1419
پژوهشگران دانشگاه اميرکبير با همکاري يک شرکت داخلي در تلاشند تا نانوذراتي را به روشي ساده و منطبق بر اصول شيمي سبز سنتز کرده و در توليد منسوجات پزشکي به کار برند. اين نانوذرات که خاصيت ضدباکتريايي دارند، قادرند روند ترميم زخم‌ها را سريع‌تر کنند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، يکي از مهم‌ترين بخش‌هاي درحال رشد فناوري نانو، استفاده از نانوذرات در تهيه‌ کالاها و محصولات پزشکي است. در اين راستا منسوجات پزشکي حاوي پوشش‌هاي نانومواد، به عنوان سيستم‌هاي نوين دارورساني، مورد توجه قرار گرفته‌اند. اين منسوجات با توانايي آزادسازي دارو، مي‌توانند در درمان بسياري از زخم‌ها و جراحات به کار روند.

در اين طرح که به عنوان يک پايان‌نامه‌ مبتني بر نياز صنعت تعريف شده است، محققان به سنتز و شناسايي نانوذرات اکسيد روي پرداخته‌اند.

نانوذرات اکسيد روي از جمله اکسيدهاي فلزي است که در صنايع مختلف مانند رنگ، لاستيک، سراميک و نساجي کاربرد دارد. اين نانوذرات، به دليل داشتن خاصيت ترميم زخم در پانسمان زخم‌ها نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرند و در دارورساني هدفمند و تهيه‌ مواد آرايشي- بهداشتي از جمله کرم‌هاي ضد آفتاب کاربرد دارند.

به گفته‌ ثريا قيم پور، مجري طرح، روش‌هاي زيادي براي تهيه اين نانوذرات ارائه شده که به دليل هزينه‌ زياد و نياز به کنترل شرايط (از جمله حرارت بالا و زمان طولاني)، تنها جهت توليد در مقياس آزمايشگاهي کاربرد دارند. در اين طرح، روشي سريع، ساده و ارزان قيمت با استفاده از امواج فراصوت، ارائه شده است. اين روش قادر است نانوذرات اکسيد روي را با ظاهري شفاف و داراي خاصيت فتوکاتاليستي و ضدميکروبي توليد نمايد.

وي در ادامه افزود: «در اين پروژه، سعي بر آن است تا پس از سنتز نانوذرات اکسيد روي با رعايت اصول شيمي سبز، پانسماني نوين جهت ترميم زخم تهيه شود. با توجه به اين که نوع استعمال دارو و ميزان نفوذ آن به درون پوست در التيام زخم بسيار مهم است، با اين روش امکان تهيه پانسماني نوين با قابليت نفوذ سريع و مؤثر دارو به درون پوست و با عملکرد بالا در ترميم زخم فراهم مي‌آيد.»

قيم پور در پايان تأکيد کرد: «يکي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي طرح حاضر، استفاده از صمغ کتيرا در تهيه نانوذرات اکسيد روي است. اين صمغ، به دليل ويژگي‌هايي مانند زيست تخريب‌پذيري، زيست سازگاري و سمي نبودن، به عنوان بستر نانوذرات و داروي التيام دهنده‌ي زخم، استفاده شده است.»

انتخاب روشي ساده و مقرون به صرفه در تهيه اين نانوذرات، باعث کاهش هزينه‌هاي توليد مي‌شود. از طرف ديگر استفاده از بيوپليمر طبيعي و بدون سميت سلولي کتيرا، قابليت استفاده از اين نانوذرات را به عنوان ماده‌ي سبز و ايمن در مصارف پزشکي فراهم خواهد کرد.

ثريا قيم پور- دانشجوي دکتري مهندسي نساجي و دکتر مجيد منتظر از دانشگاه صنعتي اميرکبير با همکاري يک شرکت داخلي، در حال انجام اين طرح در قالب پايان نامه‌ دانشجويي هستند.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html